На 30 юни започва ремонт на бул. "България" от бул. "Акад. Евстатиев Гешов" до ул. "Фритьоф Нансен". Реконструкцията трябва да завърши преди началото на учебната година - 15 септември, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на бул. "Президент Линкълн".

Ще се работи поетапно като първоначално ще бъде затворено едното платно в малък участък от бул. "Витоша" в посока ул. "Фритьоф Нансен", каза кметът. Тя предупреди, че движението ще бъде затруднено съществено. Ще бъдат подменени настилките и тротоарите, които не са ремонтирани от много години. Има нужда от цялостен ремонт, посочи кметът.

Ремонтът няма да засегне трамвай №7, той ще продължи да се движи по маршрута си. Трасето на трамвая беше основно ремонтирано преди две години. Промяна в маршрута обаче ще има за автобусни линии № 76, 204, 304 и 604.

Тя съобщи, че реконструкцията на бул. "Президент Линкълн", започнала в края на май, се извършва в срок и по договор трябва да приключи в края на ноември. Прави се цялостен ремонт на булеварда заедно с подземна инфраструктура, ще бъдат обновени настилките, тротоарите и осветлението, посочи кметът. Тя съобщи, че от утре ще бъде затворено едното платно на втория участък от ремонта. Работи се поетапно, така че да не се затваря изцяло движението.

Между 1 и 15 август обаче ще се наложи да се затвори връзката на бул. "Линкълн" с Околовръстното шосе.