Юбилейното 50-о издание на Международния панаир на книгата се открива днес в София. В продължение на шест дни над 170 издателства представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, а посетителите могат да избират сред повече от 100 000 заглавия, съобщават организаторите от асоциация "Българска книга" (АБК).

Официалното откриване, както на панаира, така и на единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, е тази вечер в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК). На събитието се очаква да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, допълва БТА.

На панаира асоциация "Българска книга" връчва и годишните си награди за книгоиздаване "Златен лъв". Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура. Категориите са две - "Най-добър издателски проект" и "Издателски проект с най-голяма обществена значимост".