Вандали изпочупиха нова автобусна спирка на градския транспорт на бул. Сливница в район "Връбница". За  това сигнализират потребители в социалните мрежи.

Спирката на автобус 81 е била подменена наскоро, но за съжаление не е оцеляла. Гражданите предполагат, че вандалският акт е дело на тийнейджъри и настояват да се вземат строги мерки срещу извършителите на такива действия.

"Тези вандалски актове се случват в цяла София и в цялата страна и те се дължат на неканализирана енергия на млади мъже, които не намират друг начин да изразят себе си. Не може да има на всяка спирка полицаи, трябва да се работи върху етиката и канализиране на тази енергия на младите хора. Невъзможно е да се осигурят достатъчно камери за всички спирки", коментира зам.-кметът на район "Връбница" инж. Николай Вежаров пред БНТ.

"Гневен и възмутен съм от това, което се случва. Това е една от чисто новите спирки, която е поставена преди 2 месеца. Само за миналата година ЦГМ е отделил 60 000 лева за ремонт на такива съоръжения", коментира Пламен Църноречки от ЦГМ.