Служителят на МВР, който във вторник вечерта блъсна с колата си 9-годишно дете в село Лозен, няма да бъде задържан. Това е решил следователят, който разглежда случая, съобщава БНР.

Мъжът, който е служител на Дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", е отстранен от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство във връзка с "извършено тежко нарушение", съобщиха по-рано от МВР.

Инцидентът стана във вторник вечерта. 9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било блъснато, а шофьорът избягал. Пробата му с дрегер е показала 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след катастрофата, когато бил открит.

Шофьорът е 54-годишен, дългогодишен служител на МВР, водач на автомобил към дежурна част, обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров. Отнети са му служебната карта и оръжието, отстранен е от длъжност, започнала е дисциплинарна проверка и е образувано следствено дело, обясни още Тодоров. Той се закани, че от ведомството ще са безкомпромисни към всеки служител в МВР, нарушил закона.