На 6 и 7 април (събота и неделя) се въвежда временна организация на движението на обществения транспорт заради ремонт на релсов път по маршрута на трамвайна линия №10, съобщиха от Столичната община.

През двата дни ще бъде извършен ремонт в участъка "Борова гора".

От 4:30 часа до 16:00 часа маршрутът на трамвай №10 се скъсява от ж.к. "Западен парк" до площад "Журналист".

Разкрива се временна автобусна линия № 10ТМ: с маршрут от трамвайното обръщателно колело на метростанция "Витоша" до метростанция "Стадион Васил Левски", както следва: начална спирка с код 0910 "Метростанция Витоша" за трамвайна линия № 10, надясно по бул. "Черни връх", по бул. "Джеймс Баучър", ул. "Йосиф Петров", по ул. "Митрополит Кирил Видински", по бул. "Драган Цанков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой на ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "Драган Цанков" по маршрута до крайна спирка с код 0911 "Метростанция Витоша" за трамвайна линия № 10.

Автобусите ще спират на трамвайните спирки по бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър"; временна двупосочна спирка на "Ул. Митрополит Кирил Видински" на кръстовището на ул. "Митрополит Кирил Видински" и ул. "Борова гора"; автобусната спирка с код 1913 "Ул. Граф Игнатиев" за автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока бул. "Цариградско шосе" при метростанция "Стадион Васил Левски" - крайна и начална.