На 12 юни от 12.00ч. от Националния дворец на културата, в отговор на поредния скандален гей парад, допуснат от Столична община, ще тръгне шествие в подкрепа на традиционното българско християнско семейство, организирано от сдружение РОД интернешънъл. Паралелно ще се проведе и в град Велико Търново от 12 часа от паметника Майка България.

За нас от РОД то е съставено от баща - мъж, майка - жена и техните деца и всякакви опити за налагане нови "нормалности" са недопустими. Нашата организация цели да се противопоставим на "джендър" идеологията и анти-семейните закони, които се приемат и налагат.

"Искаме да обърнем внимание и на факта, че семейството все повече е дискриминирано и това ясно се вижда с всяко посегателство на държавата над децата ни и всички анти-семейни закони, които се приемат и налагат. Ето защо чрез това шествие ние, от РОД, искаме да дадем и своята категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която виждаме как родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите "джендър" идеологии. За нас провежданите в продължение на над 10 години гей паради в столицата и други градове са в нарушение на чл. 37, чл. 39 и чл. 41 от Конституцията. Те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията. Те нарушават и обществения ред и морала. Чрез тях се поставя под заплаха и националната сигурност на държавата", съобщават от РОД.

Поредният "София Прайд" е обявен за събота от 14 часа.

"Ние казваме: "Не на прайда" и "Да на традиционното християнско семейство"! Ето защо каним всички родителски организации, всички нормално мислещи родители и всички български граждани, които изповядват традиционните християнски ценности и застават срещу "джендър" идеологията в защитава правата на традиционното християнско семейство, да ни подкрепят в събота на пилоните на НДК", допълват от сдружението, което е неправителствена организация.