Позицията на Столична община е много ясна - искаме да бъдат възстановени Княжевският лифт, впоследствие и Драгалевският лифт. Това да стане съобразно действащия план на Витоша, който макар изтекъл, е действащ поради липсата на нов. Работим по двата проекта. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова и уточни, че за тази дейност са заделени 60 000 лева.

"Дали ще бъдат използвани всичките, или по-малко - все още не се знае. Поискахме и Столичният общински съвет разреши да възложим на външни експерти да огледат и да дадат становище за възможността за възстановяване на Княжевския лифт. Собственикът обжалва тази заповед. На първа инстанция е потвърдено това решение на СОС и смятам, че може да започнем реализацията му", обясни кметът на София.

Фандъкова е получила уверение от собственика, че има желанието да инвестира, но "все нещо се случва, че не се получава".

"В момента основният ни спор е има ли техническа възможност за възстановяване на Княжеския лифт във варианта, в който е в момента. Първо имахме уверението, че има такава техническа възможност, а след това становището на собственика беше, че няма такава. Бихме искали да проверим това с други експерти", обясни още Йорданка Фандъкова.