На повече от 40 обекта - улици и булеварди, в различни райони на София се изпълняват пътни и асфалтови работи с цел подобряване на уличната настилка, съобщи Столична община.

Строителните екипи работят в районите "Слатина", "Искър", "Изгрев", "Надежда", "Нови Искър", "Възраждане", "Люлин", "Подуяне", "Кремиковци", "Красно село", "Красна поляна", "Овча купел", "Триадица", "Витоша", "Студентски" и "Младост".

Работи се основно по трасетата на обществения градски транспорт, както и по вътрешноквартални улици. Приоритетно се извършват ремонти на участъци, където през зимата са се образували пътни неравности.

В сряда екипите заедно с пътна техника работеха на бул. "Климент Охридски", ул. "Иван Странски", бул. "Йерусалим", ул. "Латинка", ул. "Бричебор", бул. "Стефан Стамболов", ул. "Иван Рилски", ул. "Булаир", ул. "Буземска", ул. "Булина ливада", ул. "Найчо Цанов", локалното платно на бул. "Цар Борис III" от ул. "Йосиф Цанков" до ул. "Добротич", както на "Околовръстен път" и бул. "Цариградско шосе" и др.

Продължават и дейностите по обновяване на тротоари - на "Цар Борис III", "Климент Охридски", "Стефан Стамболов" и други.

Извършването на пътните ремонти е по график при подходящо време. Процесът по реализация на ремонтите е съобразен да бъде извън времето на най-интензивен трафик в града.