Вече са възложени дейностите за новия строителен сезон, каза кметът на район "Младост" Ивайло Кукурин.

"Отново сме го разделили на принципа, който е приет още при разпределянето на средствата и усвояването им със Столичната община - 30% възлагаме ние, останалите са през Столичната община", обясни Кукурин по БНР.

Той добави, че ремонтите дейности са съсредоточени към големи булеварди, тези в тежко състояние, там, където има пътникопоток, детски градини и училища. По част от тротоарите вече е започнала реконструкция, каза кметът на "Младост".

"Миналата година нямаше време за сключване на договори и сключването на договори ни свари в ситуация, в която дойде зимния период и не успяхме да възложим всички тротоари, които бяха предвидени за миналата година, затова го правим тази година, малко по-амбициозно. От наша страна сме избрали 8 такива отсечки, а през Столичната община сме предложи 16", уточни Ивайло Кукурин.

По думите му, за тази година са предвидени за възлагане около 30 000 кв.м тротоари.

Вече е подписано и споразумение с МРРБ, с което ще бъдат отпуснати средства за многоетажен паркинг в близост до метростанция "Младост 3".

"Има напредък и за изграждането на нова детска градина в "Младост" 2. Вече има проведена обществена поръчка, колегите разглеждат офертите. Надявам се скоро да бъде избран изпълнител и още тази година да стартираме реализацията", изтъкна Ивайло Кукурин.

Той добави, че районната администрация има желание за израждане на парк, в близост до р. Искър.