Софийската градска прокуратура разследва трудовата злополука в кв. "Дружба" в София, при която 34-годишен работник е пропаднал в шахта и е загинал, съобщават от СГП. Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност.

В хода му ще се извършват активни действия за събиране и проверка на доказателства с цел да се установи дали има достатъчно такива, за да бъде повдигнато обвинение.

34-годишният В.Т. е загинал на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. "Дружба" в гр. София. На 23 февруари, около 16:30 часа, той е намерен на ниво -1 на строежа. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. 

Ще бъде разследвано дали злополуката се дължи на незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

До момента в хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, изискани и приложени са документи, други са изискани и се очаква да бъдат предоставени. Установени са свидетели, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на трупа на В.Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от трупа на починалия.

Към момента предварителното становище на съдебномедицински експерт е, че получените травми по тялото на В.Т. са височинни.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на нови експертизи, както и други процесуални действия.