"Топлофикация София" ще започне да възстановява топлоподаването към различни квартали на столицата след подмяната на помпена станция на ТЕЦ "София Изток", информират от дружеството.

"Екипите на "Топлофикация София" отстраниха повреда в мрежовата помпена станция на ТЕЦ "София Изток" два дни преди обявения график и днес следобед започна поетапно запълване на топлопреносната мрежа. Благодарение на добре създадената организация на работа в максимално кратки срокове бяха подменени спирателни и регулиращи кранове в помпената станция, както и отстранени пробиви по мрежата в района", се посочва в съобщението.

Очаква се още в ранните часове на 2 август да бъде възстановено топлоподаването в кварталите "Дружба" 1 и "Дружба" 2, "Слатина", "Гео Милев", "Редута", "Подуене"- център, "Яворов"; част от ж.к. "Изток" в карето между бул. "Цариградско шосе", ул. "Тинтява", ул. "Райко Алексиев" и ул. "Жолио Кюри", както е в кв. "Полигона".

В останалите квартали, засегнати от подмяната, сред които са "Младост", "Дървеница" и "Лозенец", топлоподаването ще бъде възстановено поетапно отново в рамките на утрешния ден.