Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване в държавата блокира транспорта на столичния булевард "Черни връх".

Започналата около 15 ч. демонстрация беше обявена по-рано чрез фейсбук групите под надслов "ДАНС - враг на народа и защитник на мафията". Събитието е обявено като "обсада и влизане в ДАНС със съдействиерто на МВР".

Протестиращите поисаха на място да дойдат разследващи полицаи от МВР или самият вътрешен министър Бойко Рашков, които да им помогнат, за да влязат в ДАНС, където според тях се крият доказателства за незаконните подслушвания.

Вижте снимки >>

Ето какво каза един от организаторите на протеста - Росен Миленов, бивш служител на ДАНС:

"Исканията са три - влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вотът на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват", каза още Росен Миленков.

Снимки: Булфото

Сред събралите се бе и добре познатият протестиращ отец Дионисий.

Към 16 ч на протеста се появи и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов. Запитан от журналисти дали присъства в качеството си на протестиращ или в качеството си на заместник-министър, той отговори:

"Благодаря най-накрая, че на площада се появиха микрофони. Защото на 116-ия ден всички вие, които в момента държите микрофони и снимате, изчезнахте. И ако искате да проведем някакъв разговор, първо бих ви запитал къде бяхте цяла зима. Хора, елате и защитете крехката демокрация, която беше извоювана на 4 април. Елате, ние сме тук и ви чакаме".

Снимки: Булфото