Заради ремонт по улица "Чепинско шосе" в София от 13 март до 21 април се променя маршрутът на автобусни линии 18 и 20, съобщиха от Столичната община.

От 13.03.2023 г. до 21.04.2023 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул."Чепинско шосе" между ул. "Езерата" и река Лесновска.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия 18 (в посока автостанция "Орландовци") както следва: от ул."Възрожденска" надясно по ул."Стара планина", по ул."Орфей" по маршрута на автобусна линия 20 през с. Негован, ул. "Езерата" и по ул."Чепинско шосе" по маршрута до автостанция Орландовци двупосочно. За линията се разкрива временна двупосочна спирка на кръстовището на ул. "Чепинско шосе" - ул. "Езерата".

Във връзка с изграждането на канализация в кв. Драгалевци от 13 март до 11 април се променят маршрутите на автобусни линии 64, 66, 68 и 98, разкриват се и временни спирки.

Въвежда се и временна организация на движението по бул. "Черни връх". Отваря се кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Акад. Петър Динеков". Бул. "Черни връх" остава затворен за движение до ул. "Ламар".