Променя се движението в центъра на София заради тържествената заря-проверка по повод 120 години от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август, съобщиха от Столичната община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, осигуряващи провеждането на церемонията, както следва:

  • От 7:00 часа до приключване на събитието на паркингите на пл. "Св. Ал. Невски", паркинга на пл. "Николай Гяуров"; на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски";
  • От 13:00 часа до приключване на събитието на паркинга на моста пред Национален стадион "Васил Левски";
  • От 18:00 часа до приключване на събитието се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; по ул. "Московска" в участъка между ул. "Г. Бенковски" и пл. "Желю Желев";
  • От 18:00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Московска" между ул. "Дунав" и ул. "Г. С. Раковски" само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция", се казва още в съобщението.

На тържествената заря-проверка по повод 120 години от Илинденско-Преображенското въстание ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и премиерът Николай Денков, който председателства Националния комитет за отбелязване на годишнината.