От 10 август до 11 септември включително се променя движението по бул. "Симеоновско шосе" заради ремонт, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на булеварда, в участък с дължина 150 метра при кръстовището с бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението ще се извършва двупосочно по източното платно на бул. "Симеоновско шосе" в този участък. За времето на ремонта се измества спирка "Ж.к Дианабад" за автобусни линии 67 и 102 с 50 м в посока "Околовръстен път".

По време на проверка на председателят на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов на 2 август стана ясно, че през есента ще е готова новата част от столичния булевард "Филип Кутев". След откриването на новата част ще можем да стигнем от бул. "Симеоновско шосе" до бул. "Черни връх" за три минути с кола или колело, заяви Георги Георгиев, цитиран от БТА.

БТА припомня, че изграждането на пробива при бул. "Филип Кутев" е част от третия градски ринг и заедно с бул. "Тодор Каблешков" осигуряват връзката между бул. "България" и бул. "Симеоновско шосе". Изграждането му започна през април тази година.