Общинският съветник Борис Бонев е внесъл предложение за удължаване на автобусна линия №73, защото в момента тя "вози от никъде за никъде и не обслужва почти никого", предаде БНР.

В предложения маршрут се включва бул. "Тодор Каблешков", натоварени бизнес зони, каквато е тази до метростанция "Витоша", минаване покрай болница "Токуда", както и несъществуваща в момента транспортна връзка от Алея Яворов по Цариградско шосе до очерталата се бизнес зоната в "Полигона".

По думите на Бонев внесеното в СОС предложение е посрещнато изключително добре от живеещите в "засегнатите" от маршрута квартали. Подкрепа е получена и от районните кметове, през чиито територии минава удължената линия - "Овча купел", "Витоша", "Триадица" и "Лозенец".

Линия 73 ще бъде два пъти по-дълга отколкото досега, но според "Спаси София" ползите от това ще са много, защото тя се превръща в рингова линия, даваща много връзки с останалите натоварени маршрути на градския транспорт и метрото.

Това е само първата, от десетките промени, върху които работим и които са необходими, за да може да живеем в по-свързан и комфортен град,  обясняват от "Спаси София".

Те очакват от общинските съветници от всички партии, както и от новият зам.-кмет по транспорта, подкрепа за това предложение и въвеждането му от 1 март 2020 г.