Празничен благотворителен концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!" със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12.30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин.

Събитието е кулминацията на тримодулното Великденско тържество, организирано от Сдружение за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и от Столична Община - район "Люлин". Досега всяко училище в района имаше възможността да посади вековно дърво за здраве и просперитет в двора на храма по време на кампанията "Засади бъдеще!". Поставени са и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Минути преди концерта ще бъде открита и Галерия с рисунки под надслов "Великденски шарки, любов и Възкресение". Произведенията са на ученици от 1-12 клас и са на тема "Възкресение", "Цветовете на Великден", "Молитва за мир", "Заедно можем", "За любовта", "Рисувам щастие " и "Светлина и прошка".

Сдружението за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ. Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски, се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий - един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се извършва е надежда, че значими неща могат обединяват.

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят на:

Банкова сметка за дарения:

IBAN BG34STSA93000029634724

Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски