От тази вечер НДК ще осветява сградата си за неопределен период от време в цветовете на българския и европейския флаг в знак на солидарност към извънредна ситуация с коронавируса в Италия и другите страни от ЕС.

Визуалното послание цели да въздейства ободряващо върху емоциите на хората и да поддържа българския дух и чувството за взаимност. Екипът на НДК е уверен, че в сложни ситуации е важно да останем обединени и да запазим надежда, да сме убедени, че трудностите ще преминат по-лесно, ако всички сме достатъчно отговорни и да вярваме в силата на нашия  индивидуален и общностен дух.

Поддаването на паника, страх и униние не помагат в нито една  извънредна житейска ситуация.  НДК призовава своите зрители да се придържат стриктно към препоръките на Националния щаб и здравните власти, да бъдат солидарни, да имат отговорност към себе си и към околните и да намерят своя начин за лично общуване с изкуството във всичките му форми.

Когато минете покрай НДК, вдигнете поглед нагоре и бъдете уверени, че заедно ще преодолеем всичко! - зове екипът на НДК.

Заради заповедта на Министерския съвет за забрана на всички публични събития, концертите и всички планирани събития в НДК са отложени до второ нареждане.

Екипът на BG Sound Stage и мениджърите на испанския цигулар Ара Маликян реагираха своевременно и осигуриха нови дати за срещите му с българската публика.  Концертите на Ара Маликян ще бъдат на 16 юни - Варна (Летен театър), 17 юни - София (НДК), 19 юни - Пловдив (Зала С.И.Л.А). Закупените билети ще важат за новите дати без презаверка.