Въвежда се нова организация на движението в зоната между бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "Васил Левски", кръгово кръстовище на пл. "Васил Левски", пл. "Гина Кунчева", ул. "Московска" и ул. "Г. С. Раковски", съобщиха от Столична община. Целта на въведената промяна на движение е да се освободи от автомобили площадното пространство около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Ул. "Оборище" в участъка от ул. "Г. С. Раковски" до пл. "Св. Ал. Невски", пред паметника на Незнайния войн и храм "Св. София", става пешеходна зона. Частта от ул. "Московска" в посока пл. Гина Кунчева е пешеходна зони също с пропускане на автомобили със специален режим.

Движението на автомобили през пл. "Св. Ал. Невски" ще се осъществява в една лента от бул. "Цар Освободител" по ул. "15 ноември" покрай Народното събрание по източната дъга, по ул. "Дунав", наляво по ул. "Московска" или направо по ул."Дунав" и изход на бул. "Дондуков". В другата посока по ул. "11 август", по източната дъга, по ул. "15 ноември" до бул. "Цар Освободител".

Организацията на движение по бул. "Цар Освободител" и по ул."Г. С. Раковски" остава двупосочно движение с по две ленти в посока. Ул. "Московска" остава еднопосочна от ул. "Дунав" в посока към ул. "Г. С. Раковски";

Ул. "Оборище" в участъка от пл. "Св. Ал. Невски" до бул. "Васил Левски" има три изходящи ленти за движение в посока бул. "Васил Левски" и една входяща лента в посока центъра и една лента за паркиране в режим синя зона.

Премахва се паркирането около храм паметник Св. Ал. Невски, както и паркоместата по западната дъга на площада. Места за паркиране се обособяват в участъка от бул. "Цар Освободител" по ул. "15 ноември", по източната дъга на пл. Св. Ал. Невски до ул. "11 август"; За паркиране остават и места зад паметник на Цар Освободител и стоянки за таксита.