Коледенният влак от София до Банкя и от Банкя до София с най-стария възстановен за движение парен локомотив в парка на Българските държавни железници (БДЖ) пътива в двата празнични дни - на 17-и и 18 декември. Дори направи допълнителен курс в двете посоки в събота следобед, съобщиха от БДЖ.

Причината за допълнителния курс бе проявеният голям интерес към влака и многобройните запитвания от желаещи да пътуват след разпродаването на билетите за обявените по-рано пътувания.

Вижте снимки на влака и доволните пътници >>

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до седемгодишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място, посочват от БДЖ. Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Броят билети е ограничен.

Празничната композиция е съставена от три украсени вагона и потегля от Централна гара София в 11:10 часа. В Банкя влакът пристига в 11:38 часа по разписание, където пътуващите могат да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак тръгва от гара Банкя обратно към Централна гара София в 14:00 часа, където пристига (по разписание) в 14:28 часа.

Специален коледен влак на БДЖ пътува на 17 и 18 декември и по част от маршрута на теснолинейката и в двете посоки: от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.