Музикалният театър посреща 2020 г. с "Прилепът" от Йохан Щраус. Извънредното представление ще се играе на 31 декември в 17:00 ч., съобщиха от трупата.

За зрителите ще има шампанско и изненади, за да се заредят с празнично настроение.

Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик - Юли Дамянов, сценограф - Иван Савов, художник на костюмите - Яна Дворецка, хореограф - Йоана Стоянова.

На 31 декември ще участват звездите на Музикалния театър - Владимир Грудков (Айзенщайн), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков (Алфред), Тодор Велков (Доктор Блинд), Александър Василев (Лесничей), Емил Митрополитски (Герхард) и Лъчезар Лазаров (Франц), заедно с хор, балет и оркестър.

В ролята на Розалинда е гост-звездата Илина Михайлова, която участва в последните концерти от прощалното турне на Хосе Карерас.

Сред новите солисти на театъра са младите Исидора Молес - в ролята на Адела, както и младият актьор Георги Маноел Димитров - в ролята на Фрош. Дебютира и Добромир Момеков като Фалке. Част от хористите на Музикалния театър също правят свои дебютни роли в пищната постановка - сред тях са Ралица Анкова (Ида) и Йоана Пекова (Мелания).