Общо 1 638 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на Столична община за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври, съобщиха от Столичната община.

Броят на основните секции е 1 588. Допълнително ще бъдат разкрити 12 секции за гласуване с подвижна избирателна кутия и 38 служебни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

В 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР), който включва районите "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" "Витоша" и "Триадица" ще се гласува в общо 635 секции. От тях 607 секции са подвижни, пет ще са подвижните, а служебните са 23, съобщи за БТА Полина Витанова, председател на районната избирателна комисия.

В 24-ти МИР с административни райони "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина" и "Средец" избирателните секции ще са общо 499, седем от тях служебни и четири подвижни. С машини ще може да се гласува в 498 секции, съобщиха от комисията.

Към 25-и МИР, към който спадат административните райони "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Овча Купел" избирателите ще могат да гласуват в общо 505 секции, съобщиха от комисията. Осем от тях ще са служебни, а три - подвижни. В 490 секции ще може да се гласува с машини

Осигурен е и специализиран транспорт за избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването, съобщиха от Столична община.

Заявки за специализиран транспорт ще се приемат на безплатния телефонен номер 0800 20 720 от 07:00 до 20:30 часа на 26 октомври 2024 г. и от 07:00 до 19:30 часа на 27 октомври 2024 г. Отдел "Транспортно обслужване" към дирекция "Транспорт" ще отговаря за организацията на транспортното обслужване, уточняват от общинатата

Залите "Арена 8888 София" и "Асикс Арена", в които ще обработват протокилите от СИК-овете, са готови за изборния ден на 27 октомври, установи проверка на Областна управа София-град. "Процесът по обезпечаването на изборния ден върви по график", посочи областният управител Стефан Арсов.