Организацията "Екипът на София" и нейният лидер арх. Любо Георгиев спират да работят за кмета Васил Терзиев. Това обяви във Facebook самият Георгиев. 

Той и екипът му участваха в създаването на управленската програма на кмета, както и в предизборната му кампания. В последните три месеца беше и временно съветник на Терзиев. Днес обаче арх. Георгиев съобщи, че спира да работи за кмета на София, защото не разполагал с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложили преди изборите. 

"Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София", заяви във Facebook арх. Любо Георгиев. И добави:

"Минаха три месеца от местните избори. Аз и десетки членове на Екипът на София вложихме безвъзмездно своите опит и знания, време и име, за едно ново, по-качествено и различно по дух управление на София. Продължаваме да вярваме, че то е възможно". 

Георгиев посочва, че екипът му не е участва в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници. "Техните номинации и кампания беше осъществена от партиите в коалицията. Ние приоритизирахме подготовката на управлението - програма и планове за действия за всички ресори - опирайки се на разбирането, че силен старт е задължителен за това различно по дух управление. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях", обяснява архитектът и урбанист. 

"Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински (!) реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на Общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти".

"След изборите единствено аз от близо 100-те експерти от "Екипът на София" бях приет в управленския екип на кмета" - на временната позиция съветник на кмета, до провеждането на реформа в сектора Градско планиране. Реформа, за която сме говорили в подробности неведнъж публично неведнъж, припомня Георгиев.  

"Преди една година заедно с мои съмишленици от Екипът на София, както и представители на граждански организации и партии представихме нашето виждане за това как трябва да се управлява нашият град. Продължаваме да вярваме в този модел и продължаваме да работим за него. Аз лично ще продължа да бъда обективен в преценката си и да работя за доброто бъдеще на София. Пожелавам успех на кмета Васил Терзиев, на управленския му екип и на Общинския съвет".