Доброволци правят опит да вдъхнат нов живо на най-старото кино в София - кино "Влайкова". Ръководството на киното има нужда от нов прожекционен апарат.

"Намира се в най-старото работещо кино в София. С колегите решихме да направим дарителска кампания за събиране на средства за обновяване на киното, по-скоро технически. Има нужда от нов прожекционен апарат DCP. Нашият е стар и по-скоро за домашно видео", обясни Николета Алексиева от кино "Влайкова" пред екип на Bulgaria ON AIR.

Ето и цялото съобщение в социалните мрежи от желаещите да помогнат на кино "Влайкова":

Скъпи приятели на емблематичното и обичано кино "Влайкова", обръщаме се към Вас, водени от идеята, че култура, случваща се под покрива на един кино-театър, не трябва да бъде сведена до задоволително ниво. В продължение на няколко години прожекциите в нашето любимо кино се случват с техника, която не отговаря на модерния кино формат. Това ни ограничава силно при подбора на филмови заглавия. Ограниченията се отнасят и до така необходимите ни детски анимационни филми, с които да можем да посрещаме в читалищния кино салон най-младите зрители, искащи да се докоснат до магията на седмото изкуство. Благодарим на всички киноразпространители, които въпреки особеностите на киното ни, продължават да бъдат наши партньори!

За да може кино-театър "Влайкова" да започне да работи като модерен киносалон, е необходимо спешно да бъде закупена дигитална кино машина, отговаряща на стандартите и възможността за достъп до филми в днешния кино формат. Проблемът обаче е, че прожекционният апарат е твърде скъп, за да можем ние със собствени средства да го закупим. Това е причината да започнем дарителска камания за закупуване на нужната ни техника, струваща около 75 000 лв. Ще се обърнем към бизнесмени и заможни хора, ще кандидатстваме във фондации, ще помолим за помощ и Столична община. Но нека и Вие, всеки според възможностите си, да дарите средства за обновяване на кино-театърът, с който сме израснали.

Споделяйте, за да бъдем чути на възможно най-много места!

Благодарим Ви

Освен в платформата може да дарявате и на

Банкова сметка: BG73UBBS80021088636540

Банка: ОББ

ОНЧ "Антон Страшимиров - 1926"