Градушка удари южните квартали в София, предаде Нова телевизия. Според Novini.bg става дума за кварталите "Овча Купел", "Люлин", "Младост" и "Орландовци". 

В други части от столицата вали суграшица.

Седем екипа на Аварийното звено са на терен и правят обходи заради силния поривист вятър. Получени са два сигнала за паднали клони и дърво, съобщава БНР. 

От Столичната община напомнят на строителните фирми да обезопасят обектите си, а на жителите на града - терасите. Има готовност на терен да бъдат увеличени екипите на Аварийното звено.

За днес в цялата страна е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. Очакват се също валежи от дъжд, на места и от сняг. 

Застудяване и валежи ще има и през следващите дни. През нощта срещу вторник от северозапад ще завали сняг. 

Във вторник и сряда валежи ще има почти навсякъде - предимно от сняг. Температурите ще се понижават. В четвъртък и в петък сутринта ще се задържи сравнително студено, почти без валежи.

Тук може да видите повече от седмичната прогноза за вретето

От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.