Мобилните табла на Столична община показват нарастващ брой нарушения за скорост - около 200 000 са те за тази година, информира пред bTV председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"8000 са нарушенията на Околовръстното, а над 200 са в градски условия за един месец. Общо 10 000 автомобила с над 125 км/ч. Имаме нови рекорди всеки месец - на бул. "България" - 224 км/ч, на "Ботевградско шосе" - 220 км/ч. Това е недопустимо", каза Георгиев.

Мобилните табла в столицата са 32. Информацията от тях се дава на КАТ, за да организират екипи, които да контролират на място.

"Таблата само регистрират нарушения и не могат да се използват за санкции. Затова искаме със 700-е камери на Столична община и хилядите в цялата страна да дадем възможност КАТ да глобява и да осигурим безопасни градове, да вържем тези камери и да купим нови, където е необходимо", допълни Георги Георгиев.

Той припомни, че от 1 декември се забранява влизането на най-замърсяващите автомобили, съобразно техническите прегледи, в т. нар. "Малък ринг", който ще бъде между булевардите "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Ген. Скобелев", "Сливница" и ул. "Опълченска".