Дрогиран с кокаин рецидивист опита да изблъска патрулка от пътя, за да избегне проверка. Случаят е от 25 октомври в София, съобщиха от районнота прокуратура.

Мъжът карал беемве-то си по ул. "Св. Теодосий Търновски" около 22 часа, когато полицейски служители му дали сигнал да спре за проверка. Мъжът не се подчинил. Вместо това дал газ и опитал да изблъска патрулката.

След като не успял да избяга, мъжът спрял колата и хукнал да бяга пеша. Полицаите го хванали накрая. Тествали го за наркотици с полеви тест, който отчел положителна проба за кокаин.

Мъжът е задържан за 72 часа, ще му искат постоянен арест.

Във вчерашния ден са установени да шофират 13 души под въздействието на наркотици и още толкова след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

Преди дни кандидат за депутата - водач на листата на "Атака" в Сливен Веселин Георгиев с прякор Лъва, се призна за виновен в две престъпления - за шофиране след употреба на наркотици и за каране с регистрационни табели за друг автомобил. Окончателно му е наложено най-тежкото от така определените наказания, а именно - "лишаване от свобода" за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години и към него са присъединени 1 година "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" и 1000 лева "глоба".