Пиян и дрогиран шофьор беше арестуван след гонка с полицейски служители от Районно управление-Труд, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Около 22:20 ч. в събота, в района на село Граф Игнатиево на главен път Пловдив - Карлово, униформените подали сигнал със стоп палка на преминаващ джип "Грейт Уол". Тъй като водачът не реагирал на полицейското разпореждане и продължил да се движи в посока подбалканския град, автопатрулът последвал колата с включени светлинна и звукова сигнализация.

На изхода на населеното място джипът бил спрян принудително и проверката установила, че зад волана е криминално проявен жител на село Костиево. Тестът му с дрегер отчел наличие на 1,9 промила алкохол, а апаратът за употреба на наркотици реагирал положително на амфетамин.

Мъжът е дал кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Още девет водачи са били задържани в рамките на осъществения пътен контрол от петък до неделя на територията на областната дирекция. Четирима от мъжете са били под въздействие на наркотици, други четирима - след употреба на алкохол в диапазона от 1,5 до над 2,5 промила, а един е бил с отнето свидетелство за правоуправление след наложено административно наказание.

По случаите са образувани бързи производства в Първо, Трето, Четвърто и Пето районно управление в Пловдив, както и в районните управления в Асеновград и Стамболийски.