Автоинструкторите се отказаха от обявения за днес протест. Причината е среща с транспортния министър Росен Желязков и представителите на сдруженията, организиращи протеста, на която станало ясно, че ведомството отлага влизането в сила на новата наредба.

Протестът на автоинструкторите, който беше предвиден да се състои в столицата днес, се отменя след проведени разговори между представители на бранша и транспортния министър Росен Желязков, предаде БНР.

 

В съобщение от СБА се посочва, че срещата била вчера, а Желязков изразил готовност да започнат нови разговори с браншовите автоинструкторски организации.

Предложените през август текстове касаеха условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение.

Според инструкторите спорната наредба 37 блокира работата на учебните центрове. До конкретни решения обаче все още не се е стигнало, уточни пред БНР Трендафил Маринов от Българския автоинструкторски съюз.

Той изрази надежда, че диалогът с министерството ще продължи:

 "Протестът се отлага. На този етап днес няма да се проведе протест, просто е отложен. Диалог с транспортният министър докато стигнем вече до някакво решение. Министерството ще излязат с някакви конкретни неща. Все още предстоят още разговори".