За девета поредна година фондация "Майки за донорство" и болница "Надежда" организират благотворителната кампания "Дни на донорството". Тя ще се проведе на 2, 3 и 4 декември в лечебното заведение и цели да подпомогне максимално голям брой двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от фондацията.

На 4 декември ще бъдат организирани 100 безплатни прегледа и консултации при репродуктивните специалисти на МБАЛ "Надежда" - д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова. Те ще са за жени, които не са пациенти на МБАЛ "Надежда" и нямат насрочен час до 03.12.2021 г., които искат да имат дете, без значение от репродуктивния проблем.

Желаещите да се възползват от безплатните прегледи могат да пишат на e-mail: nadezhda@maikizadonorstvo.com, като оставят телефон за връзка. Записванията започват от 1 ноември.

По време на дните на донорството ще бъдат изтеглени и двойките, които ще получат безплатно 3 ин витро процедури и 4 фетални морфологии. 

Като част от инициативата и тази година е организиран коледен базар, средствата от който ще се насочват към нуждаещи се от финансиране за инвитро процедура с донорска яйцеклетка.