10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София. Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал "Сухата река", съобщи пред Нова телевизия майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие "Екоравновесие".

"Синът ми, пробирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче. Животното ухапва детето по крака. Явно не е успяло да затвори захапката си, затова сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крака", разказа Фани Николова.

Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.

"Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета", каза още Николова.

След инцидента родителят на пострадалото момче подава сигнал до "Екоравновесие", откъдето започват проверки.

"Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това", обясни зам.-директорът на ОП "Равновесие" Валерия Владимирова.