Вместо досегашните сергии ще има кокетни павилиони и маси от дърво и метал. Самото тържище ще бъдат оградени с жив плет и зеленина, обясни зам.- шефът на Столичния общински съвет Николай Стойнев, цитиран от "Монитор".

Атрактивен покрив ще покрива тържището и ще дава пряка видимост към самата "Римска стена", която е паметник на културата. Ще бъде обособено и много свободно пространство, в което ще се провеждат различни културни прояви.

Пазари "Възраждане" пък имат идея за пълната промяна на площада пред Централна гара в София. Ротондата трябва да се превърне в зона за забавления с игри и детски площадки, както и зелени площи с много пейки за отдих, които ще бъдат различни през сезоните.

До края на годината се планира получаването на кредит от програма "Джесика", а догодина да се проведе процедурата по избор на изпълнител. Прогнозната стойност е между 8 и 10 млн. лв.

През следващите две години предстои и ремонт и на централният сектор на тържището в „Ситняково” пък ще има нова визия до две години с 643 000 лева. Освен това промени се предвиждат и на пазарите „Толостой”, „Красно село”, „Борово”и „Иван Вазов”, както и на тези в кварталите „Овча купел” и „Дружба” 1.