Вече съм възложила на Центъра за градска мобилност да довърши паркингите за метрото на Централна гара, Люлин и два етажа подземен паркинг на Националния стадион, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Тя бе запитана кога ще е готов вторият буферен паркинг на метрото на „Джеймс Баучер” и предвижда ли се изграждане на още паркинги.

Фандъкова обясни, че от „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна” се изгражда разширението на втората линия на метрото заедно с нова метростанция на ул. „Сребърна”, което е над 1 км нов подземен релсов път. Той ще бъде готов в края на месец юли тази година.

Буферни паркинги има в няколко района на София - на бул. „Цариградско шосе”, „Ломско шосе” и на "Джеймс Баучер", припомни тя.

„За съжаление все още паркингите на бул. „Цариградско шосе” и „Ломско шосе” не се използват достатъчно. Затова съм възложила Центърът за градска мобилност да започне управлението на тези паркинги и да довърши някои от започнатите в миналото, но недовършени паркинги”, допълни кметът.

Тя посочи, че очаква още тази година в бизнес плана на Центъра за градска мобилност да бъдат заложени средства за довършването на тези паркинги, както и за строителството на нови.