Събитието бе по повод 102-ата годишнина от създаването на българската военна авиация и се проведе от северния район на летище София, на територията на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна.

В летателната програма участваха основните типове авиационна техника на ВВС. С нея се показаха елементи от основните мисии и задачи на военната авиация.

Зрителите наблюдаваха различни авиационни тактики, маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29, действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21, бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици Су-25.

Парашутисти от самолет "Спартан" бяха стоварени, показаха и десантиране по способа "бързо въже", спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и "Кугър".

Имаше и сложен фигурен пилотаж на малки височини, който се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, Су-25, транспортните самолети "Спартан" и тренировъчните "Пилатус" и "Албатрос".

Кулминацията на шоуто бе, когато командирът на ВВС ген. -майор Румен Радев показа изключително сложната фигура "Кобра", пилотирайки изтребителя МиГ–29. Фигурата се отнася към най-сложните от висшия пилотаж и беше изпълнена за първи път от български пилот пред публика.

Вертолетите също имаха своето авиодефиле "с въздушен танц и поклон" към публиката. На статичен показ бяха поставени радари, зенитноракетни комплекси, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС.

Всеки желаещ може да влиза в авиационната техника, да се снима с нея и екипажите. На показа са представени и другите видове въоръжени сили.

Сухопътни войски изложиха бронирани автомобили и техника и въоръжение на силите за специални операции. Военнослужещи от службата "Военна полиция" запознаха публиката с взривоустойчивите "Пустинни котки".

Военноморските сили показаха специални водолазни костюми и оборудване. Авиоспектакълът е със свободен вход. По-рано имаше километрично задръстване по "Ботевградско шосе" по пътя към авиошоуто.