Сигнал за изоставен близо до Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ куфар е бил подаден от охраната днес към 14.30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място веднага са били изпратени екипи на група за противодействие на бомбен тероризъм към отряда на баретите - СОБТ. След отцепване на района служителите са извършили контролирано взривяване. Оказало се, че в куфара бил поставен втори, по-малък и празен куфар.

На втората си обиколка, малко преди обяд днес, охранителят Борис Борисов се натъкнал на видимо чисто нов куфар, изоставен до заключената врата на двора на Физическия факултет, съобщи bTV.

Хубав куфар беше. Питах колегите на кого е, оказа се, че не е на никого. Това ме накара да викна полиция. Дойдоха взривиха го. Нямаше нищо вътре. Два пъти го гърмяха”, обясни Борисов.

Пред "Дневник" хора от квартала разказа, че са били чути два силни взрива - първият малко след 15.15 ч., а вторият - след 15.35 ч. И двата били в района на ул. "Галичица" след пряката ул. "Бабуна планина" в "Лозенец". На мястото скоро се озовали много полицаи, които предупреждавали хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.

Гледам полиция. Излязох на терасата те викат - прибирай се бързо вътре. След това тук се взриви, много страшно и се разтърсиха прозорците”, разказа пред bTV жителката на квартала Василка Пашова.

По време на операцията движението в района e било спряно, но по-късно напълно възстановено.