Петима мъже са арестувани за кражби на горива от товарни автомобили в Русенско и съседни области, съобщиха от ОД на МВР.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Целенасочените действия на криминалистите по разследването на престъпната дейност на лицата са започнали след регистрирани няколко подобни случая в региона. Така на 6 април те са установени и задържани, след поредното посегателство на територията на РУ - Бяла, когато малко след 6 часа полицейски служители са установили кражба от два тира, паркирани успоредно, в пътно уширение при авариен изход на главния път I-5 / Русе - Бяла, където е забелязан и тъмен автомобил с чужди регистрационни номера да напуска мястото.

Около товарните композиции униформените са открили пластмасови туби и маркуч в близост до резервоара на единия влекач, като резервоарите му били с отворени капачки, а до тубите имало петно със специфичен мирис на дизелово гориво. Установена е и липсата на около 500 литра дизел от возилото.

Снимка: МВР

В резултат на последвалите незабавни действия, във вилна зона "10-ти километър" край Русе, служителите на ОДМВР - Русе са установили и задържали петимата мъже.

Снимка: МВР

Те са на възраст между 27 и 52 години и са от град Русе и селата Николово и Просена. При извършените претърсвания са намерени туби с дизелово гориво, български и чуждестранни регистрационни табели за автомобили, наркотични вещества, ловна пушка, боеприпаси.

Снимка: МВР

На трима от мъжете са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа от прокуратурата. Работата по разследването на престъпната дейност продължава. Изяснява се съпричастността им към повече от 10 кражби, регистрирани в Русенско и в съседни области.

Снимка: МВР

Преди дни от полицията в Монтана съобщиха, че общо 160 литра дизелово гориво са източени от спрял за почивка тежкотоварен автомобил. Кражбата е станала на 3 април, на отбивка от главен път Е-79 между селата Винище и Смоляновци в община Монтана.