За втора поредна година в Русе се проведе Фестивалът на колелца, който събира любители на ролери и тротинетки. Кейовата зона под хотел "Рига" бе мястото, където младите ентусиасти показаха своите умения,  съобщават от общината.

Събитието започна с представяне на начинаещите. В продължение на два часа най-малките показваха майсторство и техника на колелца, а най-добрите бяха отличени от кмета Пенчо Милков. Той сподели и радостта си от скорошното откриване на скейт - площадката в Русе, което се очаква с голям ентусиазъм.

По-късно се включиха и по-опитните участници с ролери и тротинетки. Най-изявените от тях награди Елена Минкова - изпълнителен директор на Фондация "Русе - град на свободния дух". Във фестивала се включиха близо 100 души.

Тази година всички участници с тротинетки получиха и стикери с образа на Апостола на свободата Васил Левски с посланието "За лъвски скокове". Подаръците са осигурени от русенски бизнесмен и целта им е да напомнят на децата и младежите за делото и подвига на великия българин.

Фестивалът на колелца се организира от Фондация "Русе - град на свободния дух" и Сдружение "Екстрийм Скейт", със съдействието на Русенския университет "Ангел Кънчев" и фирмите "Екстрийм Спорт" и "Санси".