Осем студенти се включиха в турнира по силов многобой "Strong Man", организиран днес в Русенския университет.

Състезанието премина в четири кръга - "Обръщане на гума", "Хвърляне на пудовка", "Фермерска разходка" и "Теглене на автомобил". В първия кръг състезателите обръщаха гума на трактор. Тя тежи около 130 кг, като с нея трябваше да преминат 20-метрово трасе. При "Фермерската разходка" участниците изминаха 40 метра, държейки две големи бутилки, като всяка от тях тежи по 50 килограма. Младежите хвърляха и пудовка на най-голямо разстояние, а в последния кръг теглиха автомобил с въже.

Победител в надпреварата бе 22-годишният Пламен Николаев, който е втори курс в специалност "Технология и управление на транспорта". Той участва за първи път в традиционния турнир, като казва, че са необходими много тренировки.

Снимка: Русенският университет "Ангел Кънчев"

"Тренирам всеки ден по два-три часа. За мен спорта е всичко. Трябва да спортуваме, за да сме здрави, силни, смели и млади", каза младежът.

Снимка: Русенският университет "Ангел Кънчев"

На второ място се нареди третокурсникът в специалност "Електроенергетика и електрообзавеждане" Радослав Йорданов, а трети остана второкурсникът в специалност "Право" Богомил Йорданов.

Снимка: Русенският университет "Ангел Кънчев"