Русенската организация на ВМРО, която не подкрепи новия председател Красимир Каракачанов, продължава да търпи санкции от ръководството на партията. Като регионален мениджър на ВМРО за Русенска област е бил уволнен Траян Тотев, съобщи в профила си във Фейсбук Искрен Веселинов.

Документите за освобождаването си Траян получил по пощата. На стената си в социалната мрежа Тотев с днешна дата вече е публикувал съобщението "Напуска работа във ВМРО - българска национално движение", а в профила си се определя като български националист и обществена личност.

Траян Тотев бе един от най-активните деятели на патриотичната партия, бил е два мандата общински съветник, пише ruse.news.

Кой ще бъде определен за организатор на Русе още не се знае. В новото централно ръководство от крайдунавския град влезе Иво Каракачанов.

В поста на общинския съветник Искрен Веселинов, който се оттегли от всички постове във ВМРО поради несъгласие с политиката на Красимир Каракачанов и остана редови член, се казва: "Очаквано, "новото" ръководство на ВМРО уволни организатора за Русе, Траян Тотев с документи, изпратени по пощата. И понеже никой негов представител не пожела да погледне този млад човек в очите, си позволявам от името на всички редови съратници да му благодаря, че от встъпването си в Организацията преди повече от 10 години, не просто живее, а гори с каузата й. През този период ВМРО-Русе неизменно постигаше едни от най-високите изборни резултати, а културно-просветната дейност бе на високо ниво, както и интернет пропагандата. Като съществен недостатък на този младеж отчитам, че казва неприятните истини от трибуната на официалните форуми, вместо да сплетничи и да се подмазва, а това е непростимо в днешно време. Явно няма да направи партийна кариера, но ще остане истински ВМРО-вец. Сигурен съм, че и занапред ще дава поводи добрите патриоти да се гордеем с неговите дела! Успех, Траяне!"