Младежи обвиниха полицаи от Русе в насилие. Те разпространиха в социалните мрежи клип, на който са заснети опитите на служителя на реда да задържи единия от младежите.

От видеоклипа се вижда, че при опита за задържане младият мъж проявява съпротива, а униформеният употребява сила.

Случката се разиграва на детска площадка късно вечерта.

Младежите са употребили алкохол, а заради вдигания от тях шум хората от съседните блокове са извикали полиция, съобщава бТВ.

Патрулът е поискал единият от младежите да отиде в участъка, след което се е стигнало до напрежение между силите на реда и компанията.

По нареждане на ръководството на областната дирекция на вътрешните работи в Русе е започнала вътрешна проверка по случая.

"Той се съгласи, даже не искаше белезници, искаше да отиде с тях, да седне в патрулката и да отидат до районното- но единият полицай прояви агресия. Събори го на земята, започна да му крещи - лягай по очи, почна да вика, събориха го, ритна го по главата, настъпи му главата, продължи да крещи, продължи да вика, да го рита", разказва авторът на клипа Георги Петков.

Видеото е отпреди няколко дни и е запечатало сцените, разиграли се на детската площадка в квартал "Родина". Вижда се още, че единият от младежите е с белезници. По непотвърдена информация униформените са от Второ РПУ в града.