Млада жена е със сериозни изгаряния, за които твърди, че е получила докато стояла в близост до електрически стълб до Басарбовския манастир край Русе, съобщи БНТ

29-годишната жена е била приета на 17 юни около 13.30 ч. в русенската болница "Канев" с изгаряния по цялото тяло и с опасност за живота. Лекарите са подали сигнал в полицията и е започнало разследване. 

Досега е изяснено, че жената е била заедно с приятеля си на разходка в района на Басарбовския манастир. Според неговите показания тя се отдалечила за кратко, но когато не се върнала, той тръгнал да я търси. 

След като чул викове за помощ, я открил в близост до метален електрически стълб с изгаряния по тялото. Незабавно я откарал в спешното отделение на русенската болница. 

На мястото на инцидента е извършен оглед от полицейски служители и специалисти. В момента се изготвя експертиза, за да се изясни причината за изгарянията. Мястото е било мокро заради падналия дъжд. Изяснява се и собствеността на съоръжението. 

Разследването се води от служители на Първо Районно полицейско управление в Русе.

Междувременно от болницата съобщиха, че състоянието на пострадалата жена е стабилизирано и тя е настанена в Интензивно хирургично отделение за наблюдение.