Електрически стълб е наклонен опасно към къща в центъра на Русе. Хората твърдят, че това станало след окастрянето на стари дървета в околността.

Бранимира Абаджиева споделя, че стълбът е на поне 40 години. Отскоро обаче той надвисва заплашително към дома ѝ.

"Той се е наклонил към прозорците на нашата къща. Освен това стълбът е ръждясал и според нас крие опасност", разказва Бранимира Абаджиева.

Емил Кънев, който има магазин точно пред злополучния стълб, коментира че всичко е започнало в края на ноември, когато общински служители са изкоренявали изсъхнало дърво.

"Тракторът, който разпроби да махне старото дърво, като се изнасяше, леко закачи стълба и той се разклати целият", обяснява Емил Кънев.

"Помолихме човека, веднага извикахме да спре, защото щеше да го събори", допълва Бранимира Абаджиева.

Оттогава стълбът остава наклонен към къщата, а притеснението на хората расте.

"Всеки ден се накланя все повече. Тежестта на другите кабели ми се вижда, че увисва. Ще стане беля скоро. Дано някой да вземе мерки", надява се Емил Кънев.

Бранимира Абаджиева е подала вече четири сигнала до телефон 112 за случая.

"Пристигна екип от "Енергоснабдяване" и казаха, че наистина стълбът е опасен, но е собственост на Общината. Тогава подадохме сигнал към Общината, към тяхното предприятие "Комунални дейности" и след 14 дни получихме отговор, в който е упоменато, че стълбът е в изправност и не крие никаква опасност", посочва Бранимира Абаджиева.

От местната администрация в Русе и от електроразпределителното дружество уточниха за БНТ, че на стълба има монтирана лампа за улично осветление, собственост на Община Русе и са укрепени проводници на кабелни оператори за телевизия и интернет. Проверките им не са установили видими поражения по стълба и според тях той наистина не представлява опасност.

От общинското предприятие "Комунални дейности" по-късно уточниха за БНТ, че планират да подменят всички стълбове по улица "Княжеска" в Русе следващата година.