Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста двамата 23-годишни мъже, обвинени в нападение и грабеж над мъж в града.

Прокуратурата е привлякла нападателите към наказателна отговорност за това, че на 5 март са отнели 1400 лева и документите на пострадалия с инициали В. Т., като употребили сила и деянието е било придружено с причиняване на средна телесна повреда - счупване на тазобедрена става.

И двамата защитници счетоха, че няма основание за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Според тях, по делото няма никакви доказателства, че жертвата е носела в себе си посочената сума пари, както и че му е била причинена средна телесна повреда. Прокурорът пледира, че деянието е извършено от двамата обвиняеми при неоправдана агресия спрямо видимо беззащитен човек, придвижващ се с патерици.

Магистратите прецениха, че събраните до момента доказателства са напълно непротиворечиви и изцяло подкрепящи формулираното обвинение. Според съда е налице реална опасност двамата мъже да извършат престъпление или да се укрият, ако не бъдат задържани. Този извод следва от нелекото наказание, предвидено за такова престъпление (от 5 до 15 години лишаване от свобода), както и ненужната агресия от двамата задържани срещу сам трудно подвижен човек с продължаващи удари върху него и след падането му на земята.