Автомобил пламна в движение на бул." България " в Русе, като предизвика огромно задръстване в района на кръговото на КАТ. Няма пострадали, но колата е изгоряла напълно. В лекия автомобил " Опел Астра " са пътували работници от Дулово , които са отивали на работа в София.

Внезапно таблото е започнало да пуши и за минути предницата била обхваната от пламъци. Хората са успели да излязат навреме, а пожарната е изгасила огъня. За щастие колата е била без газова уредба, което е предотвратило взрив, информира Русе Медиа.

Автомобилът е унищожен изцяло, а потърпевшите поставиха за пореден път въпроса за сигурността на старите автомобили, които се внасят от Германия и Италия. Потърпевшите коментираха афектирани ситуацията и продажбата на евтини коли втора употреба.

"Стара коли, подпалила се е. Купил я е от някоя автокъща, а автокъщите така правят, измамаджии. Въртят километражите, гасят лампичките на аербеците. Какво да кажа, даде за нея човекът 2000 лв., сега ще отиде на вторични суровини за желязо за 200 лв. Да стегнат малко джамбазите, да видят, дето носят тия стари коли от Италия, от Германия, как ги правят, какво ги омагьосват. Хората ще се запалят. Искат да спечелят по един чувал пари, искат да продадат една кола и да живеят една година. Тази кола струва не повече от 1000 лв., тя е 2000 г., колко да струва. Кола -боклук ", заяви ядосан един от пътувалите в автомобила.