Неправоспособен шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици, ще бъде съден в Русе. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Случаят е отпреди три дни. Около 4.30 часа на ул. "Муткурова" в Русе екип на полицията спрял за проверка автомобил "Опел Астра". Шофьорът не се подчинил на подадения първоначално от униформените сигнал със стоппалка и се наложило патрулът да го застигне.

Шофьорът бил 36-годишен русенец, като се оказало, че няма шофьорска книжка. Мъжът се държал неадекватно, поради което полицаите се усъмнили, че е употребил алкохол или упойващи вещества. Това наложило да бъде тестван с технически средства. При проверката за алкохол дрегерът отчел отрицателен резултат. След това шофьорът бил съпроводен до сградата на Първо районно полицейско управление, където уредът за наркотици показал положителна реакция за метамфетамин и опиати. Мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване.

За нарушенията му били съставени шест акта. Срещу русенеца е образувано бързо производство за престъпление. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от една до три години затвор и глоба от 500 до 1500 лева