За около час огнеборци потушиха пожар в средношколско общежитие този следобед в Русе. За инцидента съобщи директорът на противопожарната служба в крайдунавския град комисар Валентин Красналиев, цитиран от БТА. 

Евакуирани са около 20 души, сред които и ученици. 

Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, тъй като един от възпитателите в момента на инцидента е изпаднал в шок. Той е откаран за преглед в болница. При инцидента няма други пострадали.

Сигналът за пожара е подаден малко след 16:00 часа. Огънят е лумнал в стая на третия етаж, като се е получило задимяване. Там са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са ученици в Спортното училище и тренират борба при треньора Сава Семков, разказва "Русе Медия". Когато е възникнал пожарът, те не са били в стаята, а на тренировка.

Според пожарникарите огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е предизвикало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая. Изгорял им е багажът, помещението не става за обитаване.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и на противопожарната служба.

Причините за произшествието се изясняват.

В общежитието са настанени ученици, които учат в различни училища и са от други населени места.