Да споделиш вечер от седмицата с аверите на по бира-две, гарнирани със забавни вицове и спомени от младостта, е любимо и желано преживяване за мнозина. Страдащите от увеличена простата обаче предпочитат да откажат излизане вместо да прекарат по-голямата част от времето в... тоалетната. Чести и неотложни позиви, придружени от затруднено уриниране и слаба струя са характерните уринарни смущения, причинени от простатата. Те изваждат мъжа от нормалния му ежедневен ритъм и фиксират вниманието му. Където и да отиде, той постоянно се оглежда за местоположението на тоалетната и нейната натовареност откъм посетители. Първите оплаквания започват след 50 и с годините се засилват. С времето към тях се прибавят и нощните ставания за уриниране, което напълно влошава качеството на живот на мъжа - той лесно губи концентрация и бързо се уморява заради недоспиване.

Лазерната простатна хирургия възстановява нормалното ежедневие на мъжа бързо, безкръвно и щадящо. Извършва се с помощта на лазерна система, снабдена с много тънко оптично влакно - то преминава през естествените уринарни пътища, достига до простатата и в зависимост от вида на лазерната система премахва тъканта чрез вапоризация, енуклеация или вапорезекция. Изпаряването (вапоризация) е най-неагресивната техника в лазерната хирургия и затова е предпочитана от специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД. За да може да се изпълни, е необходимо лазерната система да притежава специфични характеристики, базова сред които е мощността.

Тулиум 200 вата е най-мощната и прецизна лазерна система, която надгражда възможностите на всички съществуващи и към момента няма аналог. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД работят с нея и в четирите филиала в България и Сърбия.

снимка: Лейзър Мед

Оптималното съчетание от 200-ватова мощност и само 0,2 мм проникване в тъканта позволява на хирурга да изпари жлезата по-бързо, без значение от големината й, до самата й капсула. За пациента това означава съкратено време под упойка и качество на резултата, а именно - бистра, силна и непрекъсваща струя на урината.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

АКТУАЛНО:

Екипът лазерни уролози на Лейзър Мед - д-р Илия Калчев, дм и д-р Николай Кефилев, с поредна оперативна сесия в Университетската клиника в Скопие

По покана на водещи уролози в Македония урологичният екип на Лейзър Мед реализира поредна оперативна сесия с Тулиум лазер 200 вата при пациенти с аденом на простатата.

Апаратурата е от най-висок клас и е идентична като показатели с тази, с която работим в България и Сърбия. Това гарантира на пациентите максимална безопасност при изпълнението на интервенцията.

А поради факта, че специалистите ни са с най-голям опит в лазерните операции на простата - отлични следоперативни резултати.

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

Шоково-вълновата терапия първоначално е използвана за раздробяване на камъни в пикочната система. От началото на 90-те години на миналия век е открито благоприятното й въздействие при ортопедични болезнени състояния. Технологията е базирана на генериране на акустични ударни вълни. Те се отличават с висока амплитуда на енергия и кратка продължителност на импулса, т.е разпространяват се бързо и без да се задържат. Подават се външно, преминават през меките тъкани, достигат костната и хрущялна тъкан като въздействието им е противовъзпалително и обезболяващо. Болката се премахва НЕЗАБАВНО, с устойчив ефект и липса на усложнения. Без значение от локацията й и типа - остра или хронична болка, повърхността или дълбочинна.

 

* съдържание на Лейзър Мед