Честите позиви за уриниране са характерно оплакване при мъже с аденом на простатната жлеза. Дори и при минимален прием на течности, пикочният мехур е активен. Причината е в разрасналата се простатна тъкан, която притиска мехура и отнема от обема му. Така той не може да функционира както преди - запълва се по-бързо и е със засилена позивност.

Какво е отражението върху ежедневието на мъжа? Премисля внимателно маршрута си като постоянно се оглежда за тоалетна наблизо, ограничава водата и кафето, а също и срещите "на по бира" с приятели. Тези рестрикции логично го напрягат и изнервят. По-неприятното е, че заради прогресиране на състоянието, изразяващо се в допълнително уголемяване на жлезата, позивите зачестяват и през нощта. При някои мъже нощните ставания за уриниране могат да достигнат и до 8-9, което силно влошава качеството на съня и рефлектира с вялост и липса на концентрация през деня. Лазерната хирургия на простатата с Тулиум лазер 200 вата връща пълноценния, спокоен и зареждащ сън на мъжа. Той забравя за нощните ставания и проблемите с уринирането. А при наличие на постоянен катетър, се премахва окончателно.

Тулиум 200 вата е четвърто, последно, поколение лазерна система, която комбинира най-високата възможна мощност с водеща прецизност от само 0,2 мм проникване в тъканта. Големината на простатата вече е без значение, тя се премахва с възможно най-щадящата техника в лазерната хирургия - вапоризация (т.е. изпаряване). Което при масовите лазери е трудно постижимо - при тях хирургът е принуден да използва по-агресивния метод енуклеация и допълнителни инструменти, а това усложнява интервенцията. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД и в четирите филиала в България и Сърбия работят с максимално усъвършенствания модел на Тулиум. Резултатите са респектиращи. Мъжът си връща струята на урината от младостта - силна, непрекъсваща, бистра и без затруднения, а при поставен постоянен катетър - се премахва окончателно.

В ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна и Стара Загора пълен преглед на простатата на цената на консултация включва: консултация с уролог, измерване на обема на жлезата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

* Пациентът влиза при специалиста с готов резултат от туморния маркер ПСА, направен непосредствено преди прегледа. Важи за Лейзър Мед - София.

тел. 02 4 760 760 моб. 089 952 11 01 www.lazermed.bg

 

* материалът е предоставен от Лейзър мед