Това е най-популярният от всички витамини - по темата няма спор. Той е водоразтворим, абсорбира се в кръвта и функцията му е да предпазва телесните тъкани.

Може успешно да регулира метаболизма на аминокиселините, да защитава тялото ни, да разгражда холестерол, стимулира производството на бели кръвни клетки и много други ползотворни функции.

Това са все неща, които имат сериозен отзвук напред във времето, ако бъдат смесени със сериозна доза спорт. Като се приема витамин С под формата на хранителната добавка, тялото ни рязко получава повече от необходимото количество от веществото, което не е проблем - тялото ни изхвърля другата част.

Ако пък позволите да получите дефицит на витамини и минерали, можете да усетите всякакви неприятни симптоми. Някои от тях са свързани със загуба на коса, депресия, безсъние, синини по цялото тяло, липса на сила и енергия и като цяло слабо физическо представяне.

Директни ползи от приема на витамин С

Витамин С играе изключително важна роля за имунната система като стимулира белите кръвни клетки в тялото. Има подпомагаща функция за унищожаването на бактериите и секретирането на необходимите антитела. Така става и реалната защита на имунната система.

Посредством този процес се спират процесите на разпространение с помощта на добавки при инфекции. Витаминът може да стимулира интерфероните и това е доста важна част от процеса на регулация, що се отнася до имунна система. По този начин тялото е предпазено и от вирусни инфекции.

Ето и някои конкретни проблеми, свързани с липсата на витамин С в организма:

  • предразполага тялото ни да се бори с липсата на допамин, пептидни хормони и така важния тирозин;
  • действа като мощен антиоксидант;
  • поддържа имунната система на тялото, предпазвайки организма от инфекциозни заболявания;
  • има антихистаминно действие;
  • поддържа абсорбацията на желязо в организма;
  • подпомага производството на колаген;
  • понижава сериозно нивата на холестерол в организма;
  • предотвратява стареенето на клетките в тялото;
  • намалява сериозно рисковете от атеросклероза;
  • действа активно срещу разширени вени и хемороиди.

Защо да се доверим на Workout.bg

Онлайн магазин за хранителни добавки Workout.bg може да ви предложи хранителни добавки с витамин Ц с невероятно качество, доказано през годините. В спорта човек може да има наистина много изисквания какво точно да приема и какво - не.

Това, което експертите трябва да предложат, е свързано главно с възможността за много избор. Задачата на всеки, който е свързан с Workout.bg, е да дава на клиента вариант да избира, при това да го прави комбинирано.

Така вече няколко години Workout.bg дава на своите клиенти шанс да станат по-добра версия на себе си.

Публикацията съдържа продуктово позициониране