TollPass е цялостно решение, което обединява всички пътни такси на едно място - електронни винетки, маршрутни карти, автоматичен толинг чрез GNSS бордово устройство или чрез GPS тракер. Заплащането на пътни такси е достъпно и чрез мобилно приложение, което може да се инсталира и ползва безплатно.

ТollPass е услуга, достъпна чрез онлайн платформата TollPass.bg, съобразена и развиваща се според нуждите на клиентите. Тол платформата предлага визуализация на маршрутите по дни и за всяко превозно средство, прозрачност на таксуването и отчети за баланса на договора и движението по него, получаване в реално време на историята на потреблението им, история на пътуванията, интерактивност.

За създаването на TollPass "Интелигентни трафик системи" АД ангажира екип от над 100 души. Ползвана е експертизата не само на софтуерни специалисти, но и на финансисти, юристи, счетоводни експерти, като продуктът е съобразен със спецификите на българскотозаконодателство и финансово-счетоводни изисквания. Това е огромен обем от работа, зад който стои денонощен човешки труд и инвестиции.

Интегрирането на над 200 бизнес процеса и пускането на услугата в много кратки срокове е посочено като най-голямо предизвикателство при реализацията на проекта. Двойно повече време е отнело в други страни финализирането на подобни проекти.

Създадената от ИТС АД технологична инфраструктура и софтуерни продукти управляват в реално време комуникацията между системите на Агенция "Пътна инфраструктура", банкови и финансови институции и системите на партньорите, които правят тол таксуването още по-достъпно. TollPass се хоства в дейта центрове в Западна Европа на един от най-големите и сигурни доставчици на облачни услуги в света - Амазон и това гарантира сигурността на тол платформата.

Лидерите в света на тола се довериха на българската компания "Интелигентни трафик системи" АД -Toll4Europe, TollTickets, DKV, AS24/Total ще предлагат толинг услуги за България чрез тол платформата TollPass. Това обяви изпълнителният директор на "Интелигентни трафик системи" Станислава Арнаудова.

Тези партньори ще имат възможността да интегрират в своите локални системи и продажбата на маршрутни карти и винетки. Така те ще предлагат и рекламират българските тол продукти директно на европейския пазари клиентите имще се възползват от удобството да бъдат обслужвани от един и същ доставчик в цяла Европа.

Доверието на световните лидери в областта на тол таксуването е доказателство за високото качество на услугата TollPass и професионализма на екипа на ИТС АД, заявиха от компанията.

Удобството за потребителите и сигурността им са приоритет при създаването на TollPass. Над 20 служители на "Интелигентни трафик системи" АД приемат и обработват въпросите на клиентите - местни и чуждестранни чрез контактния център, работещ в режим 24/7. Ако се налага специализирано съдействие, казусът се предава на второ ниво, на коeто са ангажирани над 10 висококвалифицирани служители, а на трето ниво на обслужване на потребителите работи екип от софтуерни инженери.